Muziek met jonge kinderen

Spelen-met-Muziek

Inhoudsopgave

1. Wat is Spelen-met-Muziek?

Spelen-met-Muziek is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Waarbij ze zonder & af en toe met hun ouders/verzorgers naar de les komen. Tijdens de les van 45 minuten gaan we zingen, bewegen op muziek, spelen met kleine instrumenten en luisteren naar muziek. Ook doen we speels AMV-activiteiten, zoals bewust worden van “grote verschillen”(muzikale tegenstellingen), werken met ritme-bouwstenen, notatie- vormen etc. Er is een vast openings- en slotliedje dat de kinderen structuur biedt. Daartussen zijn er diverse liedjes en spelletjes rond een thema. En niet te vergeten: samen muziek-plezier beleven !

Bij de cursus Spelen-met-Muziek krijgen de kinderen een map, waarin ze de liedjes en andere muziekinfo kunnen doen.

Muziekdocente Ans Hofer werkt in de voorbereiding samen met docenten van Muziekschool Muziek-op-Maat (www.muziek-op-maat.nl) om een afwisselend, speels, bij de leeftijd passend en fantasierijk programma aan de kinderen van 4 t/m 6 jaar te bieden.

muziekopmaat

2. Waarom Spelen-met-Muziek?

Kinderen houden van muziek. Bezig zijn met muzikale vorming is voor jonge kinderen zinvol, het verrijkt hen. Samen lekker zingen, spelen, bewegen en luisteren bevordert de sociale en emotionele ontwikkeling. Daarnaast worden ontwikkeling van de stem, het muzikaal geheugen, beweging, taal- en begripsvorming, ritmische en melodische ontwikkeling gestimuleerd. Zo wordt tijdens Spelen-met-Muziek op een ontspannen en gezellige manier gewerkt aan algemene muzikale vorming (AMV) en leren de kinderen ook veel nieuwe, leuke liedjes. Waarbij gelet wordt op overnemen van begintoon, samen beginnen en eindigen en we ook stemvormingsspelletjes gaan doen. Spelenderwijs ontwikkelen de kinderen van 4 t/m 6 jaar zich muzikaal bij het juiste aanbod. Aansluitend kunnen kinderen dan elders kiezen voor muziekles op een instrument of instrument-oriëntatie, cursus AMV, een kinderkoor…..

Bij de cursus Spelen-met-Muziek krijgen de kinderen een map, waarin ze de liedjes en andere muziekinfo kunnen doen.

3. Wanneer zijn de cursussen?

Ansjepansje muziek biedt gedurende het schooljaar 2019/2020 twee Spelen-met-Muziek-cursussen van veertien lessen op woensdagmiddag van 16 tot 17u.

Lesdata 2019/2020

Blok I 2019
Les 1/proefles 4 september
Les 2 11 september
Les 3 18 september
Les 4 25 september
Les 5 2 oktober
Les 6 9 oktober
Herfstvakantie
Les 7 23 oktober
Les 8 30 oktober
Les 9 6 november
Les 10 13 november
Les 11 20 november
Les 12 27 november
Les 13 4 december
Les 14 11 december
Blok II 2020
Les 1/proefles 15 januari
Les 2 22 januari
Les 3 29 januari
Les 4 5 februari
Les 5 12 februari
Les 6 19 februari
Voorjaarsvakantie
Les 7 4 maart
Les 8 11 maart
Les 9 18 maart
Les 10 25 maart
Les 11 01 april
Les 12 8 april
Les 13 15 april
Les 14 22 april

4. Waar zijn de cursussen?

Ansjepansje muziek biedt haar Spelen-met-Muziek-cursussen aan in:

  • Voorzieningencentrum ’t Hert , Willemsweg/Thijmstraat Nijmegen, in de muziekruimte, zaal 1.6

5. Wat zijn de kosten?

Een Spelen-met-Muziekcursus kost € 125,- en er zijn twee Spelen-met-Muziekcursussen per jaar. De kosten voor een cursus zijn inclusief liedjesmap en ritmestokjes.
Aan het begin van de cursus wordt per mail een factuur verstuurd.

Via de Stichting Leergeld Nijmegen is er voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar, die in de gemeente Nijmegen wonen en van wie de ouders een laag inkomen hebben de mogelijkheid tot een aanvraag voor financiële ondersteuning. Zie verder: https://www.leergeldnijmegen.nl

6. Folder

Klik hierSpelen met muziek- flyer januari 2018 voor de PDF van de actuele folder!

7. Aanmelden

Door het inschrijfformulier in te vullen kan je je aanmelden voor de cursus Spelen-met-Muziek.

Heb je eerst andere vragen? Stel ze via info & contact