Muziek met jonge kinderen

Muziek-op-Schoot®

Ansjepansje foto 10

Inhoudsopgavelogo st MoS vierkant

1. Wat is Muziek-op-Schoot®?

Muziek-op-Schoot® is bedoeld voor jonge kinderen van 6 maanden tot 4 jaar met hun (groot)ouders. Het is baby, dreumes en peutermuziekles ! Tijdens de les van ongeveer 30 tot 40 minuten zing, beweeg, speel en luister je samen met je kind. Er is een vaste opening en afsluiting die de kinderen al na enkele lessen blij herkennen. Daartussen zijn er diverse liedjes en spelletjes over allerlei dagelijkse dingen, aankleed- en opruimliedjes, seizoensliedjes, troostliedjes en bewegingsspelletjes.

Zelf muziek maken gebeurt met de stem, handen, voeten en met eenvoudige muziekinstrumenten zoals trommeltjes, schudkokers, bellenbandjes, ritmestokjes en divers spelmateriaal zoals sjaaltjes, badeendjes, vingerpoppetjes, blokken.

Zo biedt een cursus Muziek-op-Schoot® ook inspiratie om thuis met je kind te spelen en zingen. De liedjes krijg je mee op A6-formaat met een boekje om ze in te doen.

Ansjepansje knuffel

2. Waarom Muziek-op-Schoot?

Jonge kinderen zijn al erg gevoelig voor muziek. Door te luisteren en te zingen worden ook spraak- en taalontwikkeling gestimuleerd. Ook nodigt muziek uit om te bewegen. Zo wordt tijdens Muziek-op-Schoot® op een ontspannen en gezellige manier een basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling van je kind. Daarnaast komen vanzelfsprekend alle andere ontwikkelingsgebieden aan bod. Muziek en zingen hebben een grote invloed op de totale ontwikkeling van je kind.

Doordat je met je kind meedoet, leer je als ouder (of grootouder/verzorger) spelenderwijs van alles wat je ook thuis kunt doen.

Je zal met je (klein)kind veel plezier beleven aan de cursus Muziek-op-Schoot®, samen met andere ouders en hun kinderen.

3. Wanneer zijn de cursussen?

De zomercursus Muziek op Schoot 2020 is vanaf 11 mei  door de maatregelen ivm het corona-virus digitaal.

Ansjepansje muziek biedt gedurende het schooljaar vier cursussen Muziek-op-Schoot® van acht lessen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De data staan hieronder. Er zijn drie locaties en dagdelen waarop de cursussen zijn:

  • Maandagochtend vanaf 9:00u* in voorzieningencentrum De Klif
  • Woensdagochtend vanaf 9:00u* in voorzieningencentrum Titus Brandsma
  • Vrijdagochtend vanaf 9:00u* in zaal De Bolster

*Op een dagdeel zijn per locatie 1, 2 of 3 groepen afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Een eerste groep begint om 9:00 uur, een tweede om 10 uur en een derde om 11 uur.

Vraag een gratis kennismakingsles aan om muziek-op-schoot® bij Ansjepansje muziek te ervaren.
Wanneer je al zeker weet dat je een cursus muziek-op-schoot® wilt volgen, is het zinnig om je gelijk in te schrijven voor een cursus. Ook dan wordt je uitgenodigd voor de kennismakingsles waarmee de cursus start, maar kom je gelijk op de (wacht)lijst voor de cursus.

Tip:    wie zelf een groepje vormt en een locatie heeft, kan Ansjepansje muziek vragen een cursus Muziek-op-Schoot® te verzorgen.

Agenda

Lesdagen Muziek op Schoot® 2020/2021
 

Wijkcentrum
De Klif
Maandag

Wijkcentrum
Titus Brandsma
Woensdag
Zaal
De Bolster
Vrijdag
herfstcursus
Les 1 31 augustus 2 september 4 september
Les 2 7 september 9 september 11 september
Les 3 14 september 16 september 18 september
Les 4 21 september 23 september 25 september
Les 5 28 september 30 september 2 oktober
Les 6 5 oktober 7 oktober 9 oktober
Les 7 12 oktober 14 oktober 16 oktober
herfstvakantie
Les 8 26 oktober 28 oktober 30 oktober
Les 9 2 november 4 november 6 november
wintercursus
Les 1 16 november 18 november 20 november
Les 2 23 november 25 november 27 november
Les 3 30 november 2 december 4 december
Les 4 7 december 9 december 11 december
Les 5 14 december 16 december 18 december
kerstvakantie
Les 6 4 januari 6 januari 8 januari
Les 7 11 januari 13 januari 15 januari
Les 8 18 januari 20 januari 22 januari
Les 9 25 januari 27 januari 29 januari
voorjaarsvakantie (15 t/m 19 februari)
lentecursus
Les 1 22 februari 24 februari 26 februari
Les 2 1 maart 3 maart 5 maart
Les 3 8 maart 10 maart 12 maart
Les 4 15 maart 17 maart 19 maart
Les 5 22 maart 24 maart 26 maart
Les 6 29 maart 31 maart 2 april
Les 7 12 april 7 april 9 april
Les 8 19 april 14 april 16 april
Les 9 26 april 21 april 23 april
meivakantie
zomercursus
Les 1 17 mei 19 mei 21 mei
Les 2 31 mei 26 mei 28 mei
Les 3 7 juni 2 juni 4 juni
Les 4 14 juni 9 juni 11 juni
Les 5 21 juni 16 juni 18 juni
Les 6 28 juni 23 juni 25 juni
Les 7 5 juli 30 juni 2 juli
Les 8 12 juli 7 juli 9 juli
zomervakantie

4. Waar zijn de cursussen?

Ansjepansje muziek biedt haar cursussen aan op drie locaties:

    • voorzieningencentrum De Klif, Pijlpuntstraat 1, 6515 DJ Nijmegen (maandagochtend)
    • voorzieningencentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386, 6542 VJ Nijmegen (woensdagochtend)
    • zaal De Bolster**, Kastanjehof 51, 6533 BX Nijmegen (vrijdagochtend)

** Betaald parkeren op en rond de Kastanjehof en er wordt intensief gecontroleerd. Gratis parkeren kan bij AH-XL op de Jacobslaan, 5 minuten lopen naar de Kastanjehof.

5. Kennismakingsles en kosten

Een gratis vrijblijvende kennismakingsles is aan te vragen via het: inschrijfformulier

Een Muziek-op-Schoot®-cursus start bij tenminste zes aanmeldingen. Bij 12 respectievelijk 18 aanmeldingen maakt Ansjepansje muziek twee respectievelijk drie groepen (ingedeeld naar leeftijd).

De kosten voor een cursus Muziek-op-Schoot® zijn afhankelijk van het aantal lessen en inclusief een mapje om de gebruikte liedjes in te doen. Aan het begin van de cursus wordt per mail een factuur verstuurd.

Bij 9 lessen bedraagt het cursusgeld € 87,- inclusief liedjesmapje.
Bij 8 lessen (zomercursus) bedraagt het cursusgeld € 78,- inclusief liedjesmapje.
Voor 2 kinderen uit één gezin geldt een korting van 20% op de cursusprijs voor het 2e kind.

Een babybroertje of babyzusje (tot 1 jaar) dat meekomt met (groot)ouder en broer of zus die de cursus volgen, kan kosteloos erbij zijn en meedoen.

Heb je een laag inkomen? En kun je daardoor bijvoorbeeld niet meedoen aan een cursus? Wellicht kun je gebruik maken van de Meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen. Zie: https://www.nijmegen.nl/diensten/uitkering-schulden-en-laag-inkomen/meedoen-regeling/

De kosten voor de digitale Muziek op Schoot zomercursus 2020  zijn: ‘pay what you want’ . Voor meer informatie, mail naar info@ansjepansje.nl

6. Folder

flyer ansjepansje

7. Aanmelden

Door het formulier in te vullen kan je je opgeven voor een vrijblijvende kennismakingsles. Desgewenst kan je je ook meteen aanmelden voor een cursus Muziek-op-Schoot®. Ook is het mogelijk om voor meerdere cursussen in te schrijven of een cursus in een later seizoen.

Heb je vragen over het aanmelden? Stel ze gerust en neem nu contact op.

8. Losse workshops

Nog een keertje extra muziek komen maken met je (klein)kind of als je niet in de gelegenheid bent om een cursus muziek-op-schoot® te volgen. Kom dan kun je naar een losse workshop.  Op de zaterdag 26 oktober en 14 december 2019, 1 februari en 11 april 2020 zijn er workshops muziek-op-schoot® rond een thema (incl. koffie, limonade en wat lekkers) in het APGEN, Opaalstraat 4 in Nijmegen. Per zaterdagochtend 2 tijdstippen: om 9:30u en om 11u. Kosten: “Betaal wat je het waard vindt” (PWYW pay what you want). Aanmelden: mail naar info@ansjepansje.nl  naam kind(eren) + datum+ tijdstip.

9. Wat anderen zeggen

Inge: “In oktober gestart bij Ans voor de muziek-op-schootlessen en mijn 2 dochtertjes vonden het super leuk (1 jaar en 3 jaar oud)! De Konijnenpolka was favoriet maar ook de Sinterklaas liedjes en daarna de Kerstliedjes werden thuis ook nog gezongen. Het enthousiasme van Ans is heerlijk en ze maakt heel makkelijk contact met de kinderen. Een mooi concept om kinderen zo jong al met muziek en muziekinstrumenten te laten kennismaken op een speelse en vrolijke manier.
In april kijken we uit naar de lente liedjes want dan willen we weer starten.”

Linda: “Veel dank nog voor een jaar plezier en inspiratie. Noa heeft enorm genoten en iedereen thuis geniet mee. Ansjepansje is voor ons echt een verrijking en waardevol moeder-dochter moment in de week. De volgende cyclus doen we graag weer mee.”

Wendy: “Er wordt volop gezongen hier thuis door Liene: ‘Treintje naar Dromenland’, ‘Hallo hallo ik ben Ansjepansje’ en af en toe komt Liene spontaan ook met een nieuwe ‘Ora Viva, boterhammetje eten……’ of iets dergelijks. Echt leuk. En natuurlijk wordt er treintje gespeeld ….. 🙂 .”

10. Beelden van lessen

Wil je zien hoe het bij Ansjepansje Muziek toegaat? Bekijk het filmpje op de home-page, kom naar een kennismakingsles of neem contact op om in een cursusles mee te doen met je (klein)kind. Graag tot ziens!