Muziek met jonge kinderen

Muziek-op-Schoot®

Ansjepansje foto 10

Inhoudsopgavelogo st MoS vierkant

 

 

1. Wat is Muziek-op-Schoot®?

Muziek-op-Schoot® is bedoeld voor jonge kinderen van 6 maanden tot 4 jaar met hun (groot)ouders. Tijdens de les van ongeveer 30 tot 40 minuten zing, beweeg, speel en luister je samen met je kind. Er is een vaste opening en afsluiting die de kinderen al na enkele lessen blij herkennen. Daartussen zijn er diverse liedjes en spelletjes over allerlei dagelijkse dingen, aankleed- en opruimliedjes, seizoensliedjes, troostliedjes en bewegingsspelletjes.

Zelf muziek maken gebeurt met de stem, handen, voeten en met eenvoudige muziekinstrumenten zoals trommeltjes, schudkokers, bellenbandjes, ritmestokjes en divers spelmateriaal zoals sjaaltjes, badeendjes, vingerpoppetjes, blokken.

Zo biedt een cursus Muziek-op-Schoot® ook inspiratie om thuis met je kind te spelen en zingen. De liedjes krijg je mee op A6-formaat met een boekje om ze in te doen.

Ansjepansje knuffel

 

2. Waarom Muziek-op-Schoot?

Jonge kinderen zijn al erg gevoelig voor muziek. Door te luisteren en te zingen worden ook spraak- en taalontwikkeling gestimuleerd. Ook nodigt muziek uit om te bewegen. Zo wordt tijdens Muziek-op-Schoot® op een ontspannen en gezellige manier een basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling van je kind. Daarnaast komen vanzelfsprekend alle andere ontwikkelingsgebieden aan bod. Muziek en zingen hebben een grote invloed op de totale ontwikkeling van je kind.

Doordat je met je kind meedoet, leer je als ouder (of grootouder/verzorger) spelenderwijs van alles wat je ook thuis kunt doen.

Je zal met je (klein)kind veel plezier beleven aan de cursus Muziek-op-Schoot®, samen met andere ouders en hun kinderen.
 

 

3. Wanneer zijn de cursussen?

Ansjepansje muziek biedt gedurende het schooljaar vier cursussen Muziek-op-Schoot® van acht lessen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De data staan hieronder. Er zijn drie locaties en dagdelen waarop de cursussen zijn:

  • Maandagochtend vanaf 9:00u* in wijkcentrum De Klif
  • Woensdagochtend vanaf 9:00u* in wijkcentrum Titus Brandsma
  • Vrijdagochtend vanaf 9:00u* in zaal De Bolster

*Op een dagdeel zijn per locatie 1, 2 of 3 groepen afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Een eerste groep begint om 9:00 uur, een tweede om 10 uur en een derde om 11 uur.

Vraag een gratis kennismakingsles aan om muziek-op-schoot® bij Ansjepansje muziek te ervaren. De eerstvolgende kennismakingslessen zijn 19, 21 en 23 februari 2018.
Wanneer je al zeker weet dat je een cursus muziek-op-schoot® wilt volgen, is het zinnig om je gelijk in te schrijven voor een cursus. Ook dan wordt je uitgenodigd voor de kennismakingsles waarmee de cursus start, maar kom je gelijk op de (wacht)lijst voor de cursus.

Tip:    wie zelf een groepje vormt en een locatie heeft, kan Ansjepansje muziek vragen een cursus Muziek-op-Schoot® te verzorgen.

Agenda

 

Lesdagen muziek-op-schoot®

Winter-, lente- en zomer-cursus 2018

Wijkcentrum De Klif maandag

Wijkcentrum Titus Brandsma woensdag

Zaal de Bolster vrijdag

Winter
Kennismakingsles 20 nov 22 nov 24 nov
les 1 27 nov 29 nov 1 dec
les 2 4 dec 6 dec 8 dec
les 3 11 dec 13 dec 15 dec
les 4 18 dec 20 dec 22 dec
Kerstvakantie
les 5 8 jan 10 jan 12 jan
les 6 15 jan 17 jan 19 jan
les 7 22 jan 24 jan 26 jan
les 8 29 jan 31 jan 2 feb
zaterdag 3 feb lustrum-feest Ansjepansje muziek, info volgt
Lente
kennismakingsles 19 feb 21 feb 23 feb
les 1 26 feb 28 feb 2 mrt
les 2 5 mrt 7 mrt 9 mrt
les 3 12 mrt 14 mrt 16 mrt
les 4 19 mrt 21 mrt 23 mrt
les 5 26 mrt 28 mrt 30 mrt
les 6 9 apr 4 apr 6 apr
les 7 16 apr 11 apr 13 apr
les 8 23 apr 18 apr 20 apr
Meivakantie
Zomer
kennismakingsles 14 mei 16 mei 18 mei
les 1 28 mei 23 mei 25 mei
les 2 4 juni 30 mei 1 juni
les 3 11 juni 6 juni 8 juni
les 4 18 juni 13 juni 15 juni
les 5 25 juni 20 juni 22 juni
les 6 2 juli 27 juni 29 juni
Zomervakantie

In maart 2018 komen de cursus-data 2018/2019 op de site.

4. Waar zijn de cursussen?

Ansjepansje muziek biedt haar cursussen aan op drie locaties:

  • wijkcentrum De Klif, Pijlpuntstraat 1, 6515 DJ Nijmegen (maandagochtend)
  • wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386, 6542 VJ Nijmegen (woensdagochtend)
  • zaal De Bolster**, Kastanjehof 51, 6533 BX Nijmegen (vrijdagochtend)
  • ** Betaald parkeren op en rond de Kastanjehof en er wordt intensief gecontroleerd. Gratis parkeren kan bij AH-XL op de Jacobslaan, 5 minuten lopen naar de Kastanjehof.

 

 

5. Kennismakingsles en kosten

Een gratis vrijblijvende kennismakingsles is aan te vragen via het: inschrijfformulier

Een Muziek-op-Schoot®-cursus start bij tenminste zes aanmeldingen. Bij 12 respectievelijk 18 aanmeldingen maakt Ansjepansje muziek twee respectievelijk drie groepen (ingedeeld naar leeftijd).

De kosten voor een cursus Muziek-op-Schoot® zijn afhankelijk van het aantal lessen en inclusief een mapje om de gebruikte liedjes in te doen. Aan het begin van de cursus wordt per mail een factuur verstuurd.

Bij 8 lessen bedraagt het cursusgeld € 82,-, inclusief liedjesmapje en kennismakingsles.
Voor 2 kinderen uit één gezin geldt een korting van 20% op de cursusprijs voor het 2e kind.

Een babybroertje of babyzusje (tot 1 jaar) dat meekomt met (groot)ouder en broer of zus die de cursus volgen, kan kosteloos erbij zijn en meedoen.

 

 

6. Folder

flyer ansjepansje

7. Aanmelden

Door het formulier in te vullen kan je je opgeven voor een vrijblijvende kennismakingsles. Desgewenst kan je je ook meteen aanmelden voor een cursus Muziek-op-Schoot®. Ook is het mogelijk om voor meerdere cursussen in te schrijven of een cursus in een later seizoen.

Heb je vragen over het aanmelden? Stel ze gerust en neem nu contact op.
 

 

8. Wat anderen zeggen

Inge: “In oktober gestart bij Ans voor de muziek-op-schootlessen en mijn 2 dochtertjes vonden het super leuk (1 jaar en 3 jaar oud)! De Konijnenpolka was favoriet maar ook de Sinterklaas liedjes en daarna de Kerstliedjes werden thuis ook nog gezongen. Het enthousiasme van Ans is heerlijk en ze maakt heel makkelijk contact met de kinderen. Een mooi concept om kinderen zo jong al met muziek en muziekinstrumenten te laten kennismaken op een speelse en vrolijke manier.
In april kijken we uit naar de lente liedjes want dan willen we weer starten.”

Linda: “Veel dank nog voor een jaar plezier en inspiratie. Noa heeft enorm genoten en iedereen thuis geniet mee. Ansjepansje is voor ons echt een verrijking en waardevol moeder-dochter moment in de week. De volgende cyclus doen we graag weer mee.”

Wendy: “Er wordt volop gezongen hier thuis door Liene: ‘Treintje naar Dromenland’, ‘Hallo hallo ik ben Ansjepansje’ en af en toe komt Liene spontaan ook met een nieuwe ‘Ora Viva, boterhammetje eten……’ of iets dergelijks. Echt leuk. En natuurlijk wordt er treintje gespeeld ….. :) .”

 

9. Beelden van lessen

Wil je zien hoe het bij Ansjepansje Muziek-op-Schoot® toegaat? Bekijk het filmpje op de home-page, kom naar een kennismakingsles of neem contact op om in een cursusles mee te doen met je (klein)kind. Graag tot ziens!