Muziek met jonge kinderen

Muziek-op-Schoot®

Ansjepansje foto 10

Inhoudsopgavelogo st MoS vierkant

1. Wat is Muziek op Schoot®?

Muziek op Schoot® is bedoeld voor jonge kinderen van 6 maanden tot 4 jaar met hun (groot)ouders. Het is baby, dreumes en peutermuziekles ! Tijdens de les van ongeveer 30 tot 40 minuten zing, beweeg, speel en luister je samen met je kind. Er is een vaste opening en afsluiting die de kinderen al na enkele lessen blij herkennen. Daartussen zijn er diverse liedjes en spelletjes over allerlei dagelijkse dingen, aankleed- en opruimliedjes, seizoensliedjes, troostliedjes en bewegingsspelletjes.

Zelf muziek maken gebeurt met de stem, handen, voeten en met eenvoudige muziekinstrumenten zoals trommeltjes, schudkokers, bellenbandjes, ritmestokjes en divers spelmateriaal zoals sjaaltjes, badeendjes, vingerpoppetjes, blokken.

Zo biedt een cursus Muziek op Schoot® ook inspiratie om thuis met je kind te spelen en zingen. De liedjes krijg je mee op A6-formaat met een boekje om ze in te doen.

Ansjepansje knuffel

2. Waarom Muziek op Schoot?

Jonge kinderen zijn al erg gevoelig voor muziek. Door te luisteren en te zingen worden ook spraak- en taalontwikkeling gestimuleerd. Ook nodigt muziek uit om te bewegen. Zo wordt tijdens Muziek op Schoot® op een ontspannen en gezellige manier een basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling van je kind. Daarnaast komen vanzelfsprekend alle andere ontwikkelingsgebieden aan bod. Muziek en zingen hebben een grote invloed op de totale ontwikkeling van je kind.

Doordat je met je kind meedoet, leer je als ouder (of grootouder/verzorger) spelenderwijs van alles wat je ook thuis kunt doen.

Je zal met je (klein)kind veel plezier beleven aan de cursus Muziek op Schoot®, samen met andere ouders en hun kinderen.

3. Wanneer zijn de cursussen?

Ansjepansje muziek biedt gedurende het schooljaar vier cursussen Muziek op Schoot® van acht lessen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De data staan hieronder. Er zijn drie locaties en dagdelen waarop de cursussen zijn:

  • Maandagochtend vanaf 9:00u* in wijkcentrum De Klif
  • Woensdagochtend vanaf 9:00u* in wijkcentrum Titus Brandsma
  • Vrijdagochtend vanaf 9:00u* in zaal De Bolster. 

*Op een dagdeel zijn per locatie 1, 2 of 3 groepen afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Een eerste groep begint om 9:00 uur, een tweede om 10 uur en een derde om 11 uur.

Vraag een  kennismakingsles aan om Muziek op Schoot® bij Ansjepansje muziek te ervaren.
Wanneer je al zeker weet dat je een cursus Muziek op Schoot® wilt volgen, is het zinnig om je gelijk in te schrijven voor een cursus. Ook dan wordt je uitgenodigd voor de kennismakingsles waarmee de cursus start, maar kom je gelijk op de (wacht)lijst voor de cursus.

Tip:    wie zelf een groepje vormt en een locatie heeft, kan Ansjepansje muziek vragen een cursus Muziek-op-Schoot® te verzorgen.

Agenda

Lesdagen Muziek op Schoot®  herfst-, winter-, lente en zomercursus 2021/2022
 

Wijkcentrum
De Klif
maandag

Wijkcentrum
Titus Brandsma
woensdag
Zaal
De Bolster
vrijdag
herfstcursus
Les 1 13 september 15 september 17 september
Les 2 20 september 22 september 24 september
Les 3 27 september 29 september 1 oktober
Les 4 4 oktober 6 oktober 8 oktober
Les 5 11 oktober 13 oktober 15 oktober
Les 6 18 oktober 20 oktober 22 oktober
herfstvakantie (25 t/m 29 oktober)
Les 7 1 november 3 november 5 november
Les 8 8 november 10 november 12 november
wintercursus
Les 1 22 november 24 november 26 november
Les 2 29 november 1 december 3 december
Les 3 13 december 15 december 17 december
Les 4 20 december 22 december 24 december
kerstvakantie (27 december t/m 7 januari)
Les 5 10 januari 12 januari 14 januari
Les 6 17 januari 19 januari 21 januari
Les 7 24 januari 26 januari 28 januari
Les 8 31 januari 2 februari 4 februari
lentecursus
Les 1 14 februari 16 februari 18 februari
Les 2 21 februari 23 februari 25 februari
voorjaarsvakantie (28 februari t/m 4 maart)
Les 3 7 maart 9 maart 11 maart
Les 4 14 maart 16 maart 18 maart
Les 5 21 maart 23 maart 25 maart
Les 6 28 maart 30 maart 1 april
Les 7 4 april 6 april 8 april
Les 8 11 april 13 april 15 april
meivakantie
zomercursus
Les 1 30 mei 1 juni 3 juni
Les 2 13 juni 8 juni 10 juni
Les 3 20 juni 15 juni 17 juni
Les 4 27 juni 22 juni 18 juni
Les 5 4 juli 29 juni 1 juli
Les 6 28 juli 6 juli 8 juli
zomervakantie (18 juli t/m 26 augustus)

4. Waar zijn de cursussen?

Ansjepansje muziek biedt haar cursussen aan op drie locaties:

    • Wijkcentrum De Klif, Pijlpuntstraat 1, 6515 DJ Nijmegen (maandagochtend)
    • Wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386, 6542 VJ Nijmegen (woensdagochtend)
    • zaal De Bolster**, Kastanjehof 51, 6533 BX Nijmegen (vrijdagochtend)

** Betaald parkeren op en rond de Kastanjehof en er wordt intensief gecontroleerd. Gratis parkeren kan bij AH-XL op de Jacobslaan, 5 minuten lopen naar de Kastanjehof.

5. Kennismakingsles en kosten

Een  vrijblijvende kennismakingsles is aan te vragen via het: inschrijfformulier

Een Muziek op Schoot®-cursus start bij tenminste zes aanmeldingen. Bij 12 respectievelijk 18 aanmeldingen maakt Ansjepansje muziek twee respectievelijk drie groepen (ingedeeld naar leeftijd).

De kosten voor een cursus Muziek op Schoot® zijn afhankelijk van het aantal lessen en inclusief een mapje om de gebruikte liedjes in te doen. 

Bij 8 lessen bedraagt het cursusgeld € 82,50 inclusief liedjesmapje. Bij 6 lessen bedraagt het cursusgeld € 62,50 inclusief liedjesmapje. De factuur wordt per mail verstuurd na de eerste les.

Voor 2 kinderen uit één gezin geldt een korting van 20% op de cursusprijs voor het 2e kind.

Een babybroertje of babyzusje (tot 1 jaar) dat meekomt met (groot)ouder en broer of zus die de cursus volgen, kan kosteloos erbij zijn en meedoen.

Heb je een laag inkomen? En kun je daardoor bijvoorbeeld niet meedoen aan een cursus? Wellicht kun je gebruik maken van de Meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen. Zie: 

https://www.nijmegen.nl/diensten/uitkering-schulden-laag-inkomen/meedoenregeling/

6. Folder

flyer ansjepansje

7. Aanmelden

Door het formulier in te vullen kan je je opgeven voor een vrijblijvende kennismakingsles. Desgewenst kan je je ook meteen aanmelden voor een cursus Muziek op Schoot®. Ook is het mogelijk om voor meerdere cursussen in te schrijven of een cursus in een later seizoen.

Heb je vragen over het aanmelden? Stel ze gerust en neem nu contact op.

8. Losse workshops

De losse workshops staan nog niet op planning, maar zitten wel in het vat.  Hopelijk lukt het wel weer in seizoen 2021-2022. 

9. Wat anderen zeggen

Inge: “In oktober gestart bij Ans voor de muziek-op-schootlessen en mijn 2 dochtertjes vonden het super leuk (1 jaar en 3 jaar oud)! De Konijnenpolka was favoriet maar ook de Sinterklaas liedjes en daarna de Kerstliedjes werden thuis ook nog gezongen. Het enthousiasme van Ans is heerlijk en ze maakt heel makkelijk contact met de kinderen. Een mooi concept om kinderen zo jong al met muziek en muziekinstrumenten te laten kennismaken op een speelse en vrolijke manier.
In april kijken we uit naar de lente liedjes want dan willen we weer starten.”

Linda: “Veel dank nog voor een jaar plezier en inspiratie. Noa heeft enorm genoten en iedereen thuis geniet mee. Ansjepansje is voor ons echt een verrijking en waardevol moeder-dochter moment in de week. De volgende cyclus doen we graag weer mee.”

Wendy: “Er wordt volop gezongen hier thuis door Liene: ‘Treintje naar Dromenland’, ‘Hallo hallo ik ben Ansjepansje’ en af en toe komt Liene spontaan ook met een nieuwe ‘Ora Viva, boterhammetje eten……’ of iets dergelijks. Echt leuk. En natuurlijk wordt er treintje gespeeld ….. 🙂 .”

10. Beelden van lessen

Wil je zien hoe het bij Ansjepansje Muziek toegaat? Bekijk het filmpje op de home-page of schrijf in voor een vrijblijvende kennismakingsles of neem contact op om  een cursus mee te doen met je (klein)kind. Graag tot ziens!