Muziek met jonge kinderen

Muziek-op-Schoot®

Ansjepansje foto 10

Inhoudsopgavelogo st MoS vierkant

 

 

1. Wat is Muziek-op-Schoot®?

Muziek-op-Schoot® is bedoeld voor jonge kinderen van 6 maanden tot 4 jaar met hun (groot)ouders. Het is baby, dreumes en peutermuziekles ! Tijdens de les van ongeveer 30 tot 40 minuten zing, beweeg, speel en luister je samen met je kind. Er is een vaste opening en afsluiting die de kinderen al na enkele lessen blij herkennen. Daartussen zijn er diverse liedjes en spelletjes over allerlei dagelijkse dingen, aankleed- en opruimliedjes, seizoensliedjes, troostliedjes en bewegingsspelletjes.

Zelf muziek maken gebeurt met de stem, handen, voeten en met eenvoudige muziekinstrumenten zoals trommeltjes, schudkokers, bellenbandjes, ritmestokjes en divers spelmateriaal zoals sjaaltjes, badeendjes, vingerpoppetjes, blokken.

Zo biedt een cursus Muziek-op-Schoot® ook inspiratie om thuis met je kind te spelen en zingen. De liedjes krijg je mee op A6-formaat met een boekje om ze in te doen.

Ansjepansje knuffel

 

2. Waarom Muziek-op-Schoot?

Jonge kinderen zijn al erg gevoelig voor muziek. Door te luisteren en te zingen worden ook spraak- en taalontwikkeling gestimuleerd. Ook nodigt muziek uit om te bewegen. Zo wordt tijdens Muziek-op-Schoot® op een ontspannen en gezellige manier een basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling van je kind. Daarnaast komen vanzelfsprekend alle andere ontwikkelingsgebieden aan bod. Muziek en zingen hebben een grote invloed op de totale ontwikkeling van je kind.

Doordat je met je kind meedoet, leer je als ouder (of grootouder/verzorger) spelenderwijs van alles wat je ook thuis kunt doen.

Je zal met je (klein)kind veel plezier beleven aan de cursus Muziek-op-Schoot®, samen met andere ouders en hun kinderen.
 

 

3. Wanneer zijn de cursussen?

Ansjepansje muziek biedt gedurende het schooljaar vier cursussen Muziek-op-Schoot® van acht lessen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De data staan hieronder. Er zijn drie locaties en dagdelen waarop de cursussen zijn:

  • Maandagochtend vanaf 9:00u* in wijkcentrum De Klif
  • Woensdagochtend vanaf 9:00u* in wijkcentrum Titus Brandsma
  • Vrijdagochtend vanaf 9:00u* in zaal De Bolster

*Op een dagdeel zijn per locatie 1, 2 of 3 groepen afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Een eerste groep begint om 9:00 uur, een tweede om 10 uur en een derde om 11 uur.

Vraag een gratis kennismakingsles aan om muziek-op-schoot® bij Ansjepansje muziek te ervaren. De eerstvolgende kennismakingslessen zijn 11, 13 en 15 februari 2019.
Wanneer je al zeker weet dat je een cursus muziek-op-schoot® wilt volgen, is het zinnig om je gelijk in te schrijven voor een cursus. Ook dan wordt je uitgenodigd voor de kennismakingsles waarmee de cursus start, maar kom je gelijk op de (wacht)lijst voor de cursus.

Tip:    wie zelf een groepje vormt en een locatie heeft, kan Ansjepansje muziek vragen een cursus Muziek-op-Schoot® te verzorgen.

Agenda

 

Lesdagen muziek-op-schoot®

Wintercursus 2018/2019, lente en zomercursus 2019

Wijkcentrum De Klif maandag

Wijkcentrum Titus Brandsma woensdag

Zaal De Bolster vrijdag

Winter
KennismakingsLes 12 nov 14 nov 16 nov
Les 1 19 nov 21 nov 23 nov
Les 2 26 nov 28 nov 30 nov
Les 3 03 dec 05 dec 07 dec
Les 4 10 dec 12 dec 14 dec
Les 5 17 dec 19 dec 21 dec
Kerstvakantie
Les 6 07 jan 09 jan 11 jan
Les 7 14 jan 16 jan 18 jan
Les 8 21 jan 23 jan 25 jan
Workshops ihkv de nationale voorleesdagen, info volgt
Lente
KennismakingsLes 11 feb 13 feb 15 feb
Les 1 18 feb 20 feb 22 feb
Les 2 25 feb 27 feb 1 mrt
Voorjaarsvakantie
Les 3 11 mrt 13 mrt 15 mrt
Les 4 18 mrt 20 mrt 22 mrt
Les 5 25 mrt 27 mrt 29 mrt
Les 6 01 apr 03 apr 05 apr
Les 7 08 apr 10 apr 12 apr
Les 8 15 apr 17 apr 19 apr
Meivakantie
Zomer
KennismakingsLes 06 mei 08 mei 10 mei
Les 1 13 mei 15 mei 17 mei
Les 2 20 mei 22 mei 24 mei
Hemelvaartsvakantie
Les 3 03 jun 05 jun 07 jun
Les 4 17 jun 12 jun 14 jun
Les 5 24 jun 19 jun 21 jun
Les 6 01 jul 26 jun 28 jun
Zomervakantie 2019

In maart 2019 zijn de cursusdata van seizoen 2019/2020 bekend en worden hier gepubliceerd.

 

4. Waar zijn de cursussen?

Ansjepansje muziek biedt haar cursussen aan op drie locaties:

  • wijkcentrum De Klif, Pijlpuntstraat 1, 6515 DJ Nijmegen (maandagochtend)
  • wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386, 6542 VJ Nijmegen (woensdagochtend)
  • zaal De Bolster**, Kastanjehof 51, 6533 BX Nijmegen (vrijdagochtend)
  • ** Betaald parkeren op en rond de Kastanjehof en er wordt intensief gecontroleerd. Gratis parkeren kan bij AH-XL op de Jacobslaan, 5 minuten lopen naar de Kastanjehof.

 

 

5. Kennismakingsles en kosten

Een gratis vrijblijvende kennismakingsles is aan te vragen via het: inschrijfformulier

Een Muziek-op-Schoot®-cursus start bij tenminste zes aanmeldingen. Bij 12 respectievelijk 18 aanmeldingen maakt Ansjepansje muziek twee respectievelijk drie groepen (ingedeeld naar leeftijd).

De kosten voor een cursus Muziek-op-Schoot® zijn afhankelijk van het aantal lessen en inclusief een mapje om de gebruikte liedjes in te doen. Aan het begin van de cursus wordt per mail een factuur verstuurd.

Bij 8 lessen bedraagt het cursusgeld € 82,- inclusief liedjesmapje en kennismakingsles.
Bij 6 lessen (zomercursus) bedraagt het cursusgeld € 61,50 inclusief liedjesmapje en kennismakingsles.
Voor 2 kinderen uit één gezin geldt een korting van 20% op de cursusprijs voor het 2e kind.

Een babybroertje of babyzusje (tot 1 jaar) dat meekomt met (groot)ouder en broer of zus die de cursus volgen, kan kosteloos erbij zijn en meedoen.

Heb je een laag inkomen? En kun je daardoor bijvoorbeeld niet meedoen aan een cursus? Wellicht kun je gebruik maken van de Meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen. Zie: https://www.nijmegen.nl/diensten/uitkering-schulden-en-laag-inkomen/meedoen-regeling/

 

 

6. Folder

flyer ansjepansje

7. Aanmelden

Door het formulier in te vullen kan je je opgeven voor een vrijblijvende kennismakingsles. Desgewenst kan je je ook meteen aanmelden voor een cursus Muziek-op-Schoot®. Ook is het mogelijk om voor meerdere cursussen in te schrijven of een cursus in een later seizoen.

Heb je vragen over het aanmelden? Stel ze gerust en neem nu contact op.
 

 

8. Losse workshops

Nog een keertje extra muziek komen maken met je (klein)kind of als je niet in de gelegenheid bent om een cursus muziek-op-schoot® te volgen. Kom dan kun je naar een losse workshop in OPEN. Op de zaterdagen 1 december 2018, 2 februari, 30 maart en 8 juni 2019 zijn er workshops muziek-op-schoot® rond een thema in slowcafé OPEN, Lange Hezelstraat 39 in Nijmegen. Per zaterdagochtend 2 tijdstippen: om 9:30u en om 11u. Aanmelden en tickets via slowcafé OPEN: https://www.openslowcafe.nl/events/ . Koffie, thee en limonade voor je kind en wat lekkers zijn bij de prijs inbegrepen.

 

9. Wat anderen zeggen

Inge: “In oktober gestart bij Ans voor de muziek-op-schootlessen en mijn 2 dochtertjes vonden het super leuk (1 jaar en 3 jaar oud)! De Konijnenpolka was favoriet maar ook de Sinterklaas liedjes en daarna de Kerstliedjes werden thuis ook nog gezongen. Het enthousiasme van Ans is heerlijk en ze maakt heel makkelijk contact met de kinderen. Een mooi concept om kinderen zo jong al met muziek en muziekinstrumenten te laten kennismaken op een speelse en vrolijke manier.
In april kijken we uit naar de lente liedjes want dan willen we weer starten.”

Linda: “Veel dank nog voor een jaar plezier en inspiratie. Noa heeft enorm genoten en iedereen thuis geniet mee. Ansjepansje is voor ons echt een verrijking en waardevol moeder-dochter moment in de week. De volgende cyclus doen we graag weer mee.”

Wendy: “Er wordt volop gezongen hier thuis door Liene: ‘Treintje naar Dromenland’, ‘Hallo hallo ik ben Ansjepansje’ en af en toe komt Liene spontaan ook met een nieuwe ‘Ora Viva, boterhammetje eten……’ of iets dergelijks. Echt leuk. En natuurlijk wordt er treintje gespeeld ….. 🙂 .”

 

10. Beelden van lessen

Wil je zien hoe het bij Ansjepansje Muziek toegaat? Bekijk het filmpje op de home-page, kom naar een kennismakingsles of neem contact op om in een cursusles mee te doen met je (klein)kind. Graag tot ziens!